miami

+39 335 798 9212

mail@gbplace.co

100 SE Second Street Miami, FL 33131

FOLLOW US

SUBSCRIBE FOR NEWSLETTER

Friendship, passion and design. GB PLACE DESIGN is born from the union with Marco, founder of BEVILACQUA ARCHITECTS, specialized in Interior Design, Convenience Store and Mall Design, Town Planning and Urban Design, Landscape and Exhibition Design. BA provides full architectural design services, from the conceptual phase to the execution of the project. Our collaboration has led us to ideas that are easy to interpret and, in the meantime, have a strong creative impact. Our vision of Design, both in Architecture and Decor, allows us to move transversely so that we can meet the needs of the customer and also of our creativity.

I PICCIOTTI - NOTO

Una nuova casa si affaccia su Noto e, a perdita d’occhio, su un ampio e affascinante paesaggio fatto di mare, monti e campagne. “I Picciotti” nasce dalla collaborazione tra Marco Bevilacqua, Corrado Papa e Fabio Salini, proprietario e, come tale, importante figura di riferimento per le scelte estetiche. La nuova costruzione che in cima alla collina sovrasta il paesaggio è composta da pochi volumi ad un piano di forma semplice, disposti e collegati tra loro geometricamente secondo 3 assi principali, Due cipressi fanno da cornice ad un viale rialzato in pietra  che ci guida verso la casa, costeggiando le lunghe terrazze di muri a secco che caratterizzano la proprietà. L’ architettura segue uno schema introspettivo a corte centrale, tipico del “Baglio Siciliano”, e circonda un ulivo secolare soprannominato “Rimanilo”, per la volontà di lasciarlo al suo posto originale. Sulla corte e sull’ulivo si affacciano il salone e le stanze da letto, che guardano strategicamente verso la città di Noto, incorniciata da ogni finestra con vedute mozzafiato.

View original project: Bevilacqua Architects

GOLDEN HOUSE IN ROME

The home refurbished by Bevilacqua Architects is located in a 1950’s modernist building and enjoys breathtaking views of Villa Balestra, perhaps the most beautiful part of the exclusive Parioli neighbourhood. The amazing landscape inspired the idea of reflecting the view from the two large windows into the living room with a long wall made of tall smoky glass sliding panels, thus creating a kaleidoscopic effect between the interior and exterior. The geometric lines of the large sliding panels in brass and mirror stand out with their transparencies and reflections and act as a trait d’union between the classical style of the house, characterized by Italian walnut parquet floors and stucco wall decorations, and modernity. The apartment is designed as a sequence of continuous spaces and develops longitudinally along a corridor that connects terraces at both ends of the home: one adjacent to the living area that is enveloped by soft white curtains, and the second in the sleeping area with an internal and more intimate view. The lavatories and the walk-in closet are located in the less luminous part of the apartment. The three bathrooms are covered in marquinia black marble, in contrast with the rest of the home. Gold is the predominant colour, reiterated and amplified by various elements such as the smoked mirrors, the two tall brass pivot doors that divide the bedrooms from the living room when necessary and the Scipioni appliques, designed by the studio, which are inspired by the Italian design of Fontana Arte and Gio Ponti.

View original project: Bevilacqua Architects

MARIA LUISA ROCCHI FLOWERS

The border between internal and external spaces are more and more ephemeral, like the differences between furnishings for the interior and those that refer, instead, to the universe of the street and the garden: this is the idea taht guides Bevilacqua Architects through the formal investigation for the project of the new store Maria Luisa Rocchi Flowers, located in Rome, under the arcade of Piazza Euclide. The feeling of space continuity between inside and outside is amplified by the long and continuous storefronts, the mirrors and the double entrance: the one on the square and the other on Via Chelini. A modern environment with an industrial sign that enclose a strict creative research about the experimentation and contamination of materials: natural and artificial elements are combined to evoke and suggest international styles and languages. The space as metaphor of an evocative path that organize three large environments representing emblematically the market, the course and the greenhouse. The course is symbolized by a long brass wall, that go through the entire space, cutting the shop and connecting the two entrances. The hexagonal basalt floor is an element that wants to suggest the atmosphere of the street, highlighting an exhibition concept completely different from the traditional shop, closer instead to the exposure on the market stalls: a public space, an urban square enclosed in an interior space. In this ambience, on big green banks, are exposed visible floral creation, vases and furnishing accessories. The third emblematic area, the greenhouse, stands beyond the threading of the counter. A big window that delimits the exhibition space from the one in which the fundamental phases of the work take place: in this area there is the heart of the preparation, among scissors, shears, gloves and stone basins that bring us back to the memory of the ancient wash houses. Born from the deep passion of Maria Luisa, who has been able to transform the love for flowers into a real profession, Maria Luisa Rocchi Flowers, harmonizing the complex relationship between decoration and functionality, revolutionizes the traditional concept of the store, immersing the customer in a completely new social and relational space.

View original project: Bevilacqua Architects

ROOF GARDEN IN ROME

This private rooftop is situated at the heart of Rome with an amazing panoramic view. It features two zones shielded by high-tech curtains: one near the house serves as a dining area with a big table made of black polished marble and the other as a lounge with view towards the historic city. These two areas enclose an intimate and protected patio, reinterpret the Italian traditional gardens and celebrate the luxuriant greenery, using contemporary lamps and metal frames, that remembers the traditional wrought iron structures. The geometry and the partition make a path, surrounding the luxuriant green patio, that allows frame each panoramic spot.

View original project: Bevilacqua Architects

“Un Art Autre” Exhibition at Landmark, Hong Kong

The exhibition building has been conceived like a FENDI Pop Up Museum whose circular structure evokes the concept of infinity, and therefore the idea of a continuous cycle of development and renewal notions that have always been at the heart of FENDI’s philosophy and history and continue to be so today. The external surface of the building is entirely covered with a golden polished material which creates a mimetic effect of the structure within the environment. The mirroring effect of the cylindrical container is evoked, on a different scale, by the internal set-up featuring 12 semi-cylindrical elements, in brass and glass, for displaying the furs, and 4 smaller elements for displaying the bags. These elements form a pattern, which evokes both the “roof-tiling” and the Roman cobblestone patterns, both historically tied to Fendi’s stylistic lexicon. The choice of using repeated geometrical shapes for the set-up (in this case cylinders) is due to the fact that textures featuring repeated geometric shapes (circles, squares, etc.) were historically used in the construction of meticulous patchwork work on the back, and sometimes on the front, of fur garments. This recalls the stylistic characteristics of certain artistic movements and, in general, the sources which FENDI has looked to for inspiration and paid tribute to since the beginning: the conceptual patterns of some important Italian and American artists (i.e. Boetti and Sol Lewitt, artists in whose concepts it’s not uncommon to find artwork created by hands other than those of the artist: in fact they would often call upon skilled craftsmen for the task). Inside this unique building, the exhibition, conceived to be both didactical and emotional, gradually develops the key concepts which FENDI embodies so distinctively: tradition, research, innovation and exclusivity.

View original project: Bevilacqua Architects

LIVIO LAMP

The current dichotomy between infinite languages and no language reveals the need to recover the excellence of the Italian design tradition.The experiment was to reinterpret today some distinctive signs of Pietro Chiesa and Max Ingrand for Fontana Arte, using the most advanced technologies currently available, so as to rethink the design approaches in a process of “perfectibility of the work” aiming to enhance the idea.

View original project: Bevilacqua Architects

SCIPIONI WALL LAMP

The conceptual approach is the reinterpretation of the Gio Ponti pair of wall lights, from The Palazzo Gallini, in Voghera, in 1956. The curved brass allows to enjoy the LED light reflections like a stylized fire.

View original project: Bevilacqua Architects

CAIO COFFEE TABLE

Another member of Bevilacqua Architects products’ family, the idea of the coffee table is inspired by the design project “Un art Autre” for Fendi, in 2013. The two overlapping crystal shelves reveal the reflections on the two curved brass elements. This work of art is summarized by forming light sculptures through the creative way of using brass and glass.

View original project: Bevilacqua Architects

TACITO FLOOR LAMP

The floor lamp “Tacito” is composed of two layers of mirror brass and curved glass, fixed by brass pins and spacers. A shift of light is transmitted along the crystal cut reflecting on the surfaces of brass.

View original project: Bevilacqua Architects